Često postavljana pitanja

Ova stranica pruža pomoć s najčešćim pitanjima o CGI-u, našem studiju i procesu uopće. Samo kliknite odjeljak i pronađite odgovor. Također, dodali smo osnovni pojmovnik za 3D prikazivanje i modeliranje kako bismo vam pomogli pri odlučivanju koje usluge odabrati za svoj projekt. Slobodno popričajte s našom OnLine podrškom ili pošaljite e-poštu ako imate još pitanja.

Kako radimo?

Što mi je potrebno za početak projekta?
Samo nas kontaktirajte. Prvi zadatak naziva se i ``probna vožnja``, a u stvari se radi o probnom projektu koji izvodimo kada prvi put radimo s klijentom. Može se platiti unaprijed ili po modelu 50-50 - prije i poslije rezultata.
Koliko košta Vaša usluga?
Trošak ovisi o Vašem projektu. Za našu cjenovnu politiku možete pogledati naš cjenik, a kako biste saznali točnu cijenu Vašeg projekta, zatražite ponudu u donjem obrascu. Cijenu ćete dobiti već u roku od jednog dana.
Kako se mogu uvjeriti u garanciju kvalitete?
Koristimo temeljiti dvostruki sustav kontrole kvalitete koji se sastoji se od dvije razine. Tijekom prve razine voditelji projekata provjeravaju rezultate prema našoj analizi prikazivanja (AIRA - Artificial Intelligence Rendering Analysis). Tijekom druge razine mentori još jednom ocjenjuju rad u skladu s estetskim standardima kvalitete studija.
Koje datoteke moram poslati da bih započeo projekt?
Općenito nam možete poslati bilo koji oblik datoteke (skica rukom, video sadržaj). Najosnovnije reference su crteži, arhitektonske ili dizajnerske skice i ploče raspoloženja. Ako imate točnu ideju za projekt, možete nam poslati sve što imate.
U idealnom slučaju radimo sa sljedećim formatima datoteka:
- za planove i crteže - CAD format, pdf ili bilo koji drugi vektorski format;
- za gotove 3D modele - stl, 3ds, max, obj.
Što smatrate pod pojmom ''Na vrijeme ili besplatno''?
Jamstvo na vrijeme znači da ukoliko ne dobijete svoje 3D rendere na vrijeme, vraćamo cijelu uplatu, ali i dalje dobivate rendere. Da biste imali pristup programu ove jedinstvene garancije, morate slijediti 3 uvjeta: izvršiti 100% uplatu prije projekta, komunicirati sa svojim projektnim voditeljem jednom dnevno i aktivno komentirati probne verzije, revizije i prilagodbe u roku od 12 sati prije isteka roka.
Jesu li moji podaci sigurni kod Vas?
- Jamčimo da bilo kakve informacije o Vašoj tvrtki i projektima neće postati javne u skladu s našim Pravilima o privatnosti, koji uključuju NDA (Non-Disclosure Agreement);
- Nudimo standardna i proširena autorska prava za vizualne materijale koje dobijete kao rezultat;
- Plaćanja primamo putem bankovnih transakcija za koje izdajemo račun s obračunatim PDV-om
Koliko je složen cijeli postupak?
Zahvaljujući našem CRM sustavu koji je prilagođen korisniku, sve što trebate je pokrenuti projekt, poslati kratku informaciju i održavati kontakt tijekom postupka. Na CRM platformi možete redovito dobivati informacije o napretku te vršiti revizije i odobravati konačni ishod.
Kako ću komunicirati s timom tijekom cijelog procesa?
Naši klijenti cijelo vrijeme komuniciraju s menadžerima i projektnim timovima putem naše mrežne CRM platforme dostupne za sve operativne sustave. U bilo kojem trenutku možete postavljati pitanja, ostavljati komentare i provjeravati napredak.
Koliko projekata možete raditi istodobno?
Koliko god vam treba! Nebo je granica. Uvijek imamo timove koji će se baviti projektom bilo kojih razmjera i oni mogu istovremeno raditi na Vašim zadacima.
Jesu li ispravci stvarno besplatni?
Da, ispravci Vašeg projekta potpuno su besplatni.
Pod korekcijama podrazumijevamo promjene koje su manje od 30% projektnog opterećenja. Ako promjene koje želite izvršiti premašuju ovo ograničenje, tada to smatramo novim projektom.
Koji je mogući oblik plaćanja?
Plaćanje usluge moguće je transakcijskim uplatom.
Mogu li platiti nakon što dobijem rezultate?
Ne, ali možete platiti polovicu procijenjenih troškova projekta i poslati uplatu s drugom polovicom nakon što odobrite projekt.
Gdje se nalazi sjedište tvrtke?
Naše sjedište nalazi se u Zagrebu na adresi Ulica Andrije Hebranga 34. Format 3D sastavni je dio digitalne agencije L33T u vlasništvu tvrtke Virtualne tehnologije d.o.o. Međutim, ne morate dolaziti u naš ured kako biste počeli raditi s nama jer uglavnom radimo putem digitalnih sustava komunikacije. Zapravo, sve što trebate je poslati poruku u chatu ili ispuniti obrazac na našoj web stranici.
Koje je očekivano trajanje obrade?
Standardno vrijeme obrade za projekt arhitektonske izvedbe je 1 tjedan dok je za projekt izvedbe interijera potrebno 48 sati. Točno vrijeme obrade ovisi o mnogim čimbenicima - broju pregleda, složenosti, pojedinostima itd. Da biste saznali koliko će točno vremena trebati Vašem projektu, kontaktirajte nas putem web stranice i pošaljite kratki opis. Naš tim stručnjaka uzet će u obzir sve zahtjeve i pružiti vam detaljne informacije o očekivanom vremenu obrade.
Koje je radno vrijeme tvrtke Format 3D?
Naša internetska podrška dostupna je 24/7. U bilo kojem trenutku možete nazvati svog menadžera ili ostaviti poruku u chatu svoje projektne grupe.
Mogu li ostvariti popust?
Molimo zamolite svog menadžera projektnog tima da Vam pošalje prijedlog popusta na cijenu Vašeg projekta. Uvijek smo otvoreni za razgovor o mogućnostima dugoročnog partnerstva.
Možemo li postati poslovni partneri?
Molimo Vas, nemojte se ustručavati kontaktirati našeg menadžera s bilo kakvim pitanjima o prijateljskom partnerstvu.
Već imam tim internih stručnjaka. Zašto trebam usluge outsourcinga?
- Možemo biti Vaša rezerva u bilo kojem trenutku;
- Poduzimamo velike projekte i u kratkom roku donosimo rezultate;
- Vaša je projektna rutina naša strast - bit će nam drago što ćemo Vas je spasiti;
- Ne morate nam plaćati godišnji odmor ili bolovanje, financirati korporativni trening, unajmiti opremu i razmišljati kako nas zauzeti kad nema projekata;
- Naš je tijek rada jednostavan - voditelji projekata brinu se o svim zamršenostima i vezama između timova pa sve što trebate jest pričekati konačne rezultate.

Terminologija

360° Virtualna šetnja
Zbirka panoramskih rotirajućih slika od 360 stupnjeva, sastavljenih zajedno kako bi se stvorio puni pogled od 360° na lokaciju.
3D modeliranje
Proces izrade prikaza predmeta u tri dimenzije pomoću softvera za 3D modeliranje. Dobiveni proizvod naziva se 3D model.
3D prikaz
Proces generiranja fotorealističke ili ne-fotorealističke slike s 3D modelima pomoću softvera za 3D prikazivanje. Dobiveni proizvod naziva se 3D render ili 3D prikaz.
AI analiza prikaza (AIRA)
AIRA (Artificial Intelligence Render Analysis) alat je zasnovan na umjetnoj inteligenciji koji su razvili naši stručnjaci za najtočniju i najučinkovitiju provjeru kvalitete naših prikaza. Omogućuje automatiziranu analizu geometrije, tekstura, osvjetljenja i kompozicije 3D modela i brzo otkrivanje svih glavnih nedostataka.
Ultra HD 4K
Ultra HD 4K slike predstavljaju slike ultra visoke rezolucije. Dajemo Vam visoku kvalitetu slike od 3840 × 2160 piksela koja će se savršeno uklopiti u HDTV širokog zaslona (16: 9) za gledanje preko cijelog zaslona i impresivnu prezentaciju Vašeg projekta.
Virtualna inscenacija
Vrsta domaće scenske scene (koja se naziva i digitalnom scenskom scenom) u kojoj se dizajn interijera i eksterijera izrađuje u softveru za 3D prikazivanje, virtualnim scenskim aplikacijama ili grafičkim urednicima.
VR ili virtualna stvarnost
Umjetno okruženje koje pruža interaktivno iskustvo kroz simulaciju osjetilnih događaja, poput vida i zvuka. Predmeti se digitalno stvaraju i stavljaju u virtualno okruženje kako bi ih korisnik mogao doživjeti kao u stvarnom životu - komunicirati s njima, vidjeti njihove značajke i prednosti, promijeniti opcije itd.
VR šetnja
Simulacija postojećeg mjesta, obično sastavljena od niza videozapisa ili statičnih slika. Također može koristiti i druge multimedijske elemente kao što su zvučni efekti, glazba, pripovijedanje i tekst. Glavna razlika od pregleda 360° je u tome što korisniku trebaju VR naočale ili druga VR oprema za ulazak i interakciju sa svim objektima unutar virtualne stvarnosti.
AR ili proširena stvarnost
Interaktivna 3D tehnologija koja omogućava doživljaj arhitektonskog objekta prekrivanjem njegovog virtualnog prikaza na vrhu prirodnog okoliša.
3D animacija
Proces generiranja trodimenzionalnih pokretnih slika u digitalnom okruženju. Pažljiva manipulacija 3D objektima provodi se u okviru 3D softvera za izvoz sekvenci slika što im daje iluziju animacije ili kretanja.
Vizualizacija nacrta
Vizualizacijom nacrta možemo pokazati kako projekt izgleda prije konačnog prikazivanja. Kvaliteta osvjetljenja, odsjaja, sjaja i materijala predmeta znatno se smanjuje radi uštede vremena i računalnih resursa. Možete vidjeti cijelu kompoziciju općenito i sve sitne detalje projekta kako biste unijeli potrebne korekcije prije konačnog prikazivanja.
Tlocrt
Crtež u mjerilu koji prikazuje pogled odozgo te odnos između soba, prostora, prometnih obrazaca i drugih fizičkih obilježja na jednoj razini strukture.
Panorama
Neometan i širok pogled na opsežno područje u svim smjerovima. To može biti prošireni slikovni prikaz ili ciklorama krajolika ili druge scene.
Post produkcija
Komponiranje fotografije u CGI scenu ili retuširanje 3D rendera za postizanje maksimalnog realizma. Obično se sastoji od dodavanja vizualnih efekata i detaljnih predmeta poput automobila i ljudi.

Kontaktirajte nas

Imate projekt o kojem biste željeli razgovarati? Pitate se koje će vam rješenje za 3D prikaz najviše odgovarati? Imate pitanje o tome kako radimo? Ostavite poruku ovdje – i javit ćemo se!    Ova je stranica zaštićena sa reCAPTCHA i primjenjuju se Googleova Pravila o privatnosti i Uvjeti pružanja usluge.