3D tlocrt - što je to?

Moguće je zamisliti sliku kuće ili zgrade, ali ona može varirati ovisno o vašoj interpretaciji dizajna. Puno je lakše ako vam je na raspolaganju vizualni prikaz dizajna i da se ne morate truditi zamišljavajući ga. Ovdje se 3D tlocrti pokazuju vrlo korisnima.

Da biste dobili točan prikaz svakog pojedinog detalja interijera i eksterijera objekta, potreban vam je 3D prikaz tlocrta. Ne radi se o inovaciji na području arhitekture, nego o vrlo korisnom alatu koji je na tržištu prikazan duži niz godina. 3D prikaz tlocrta s vremenom je postao manje kompliciran i estetski vrlo ugodan.

Razlika između 2D i 3D tlocrta

2D tlocrt uglavnom se sastoji od AutoCAD crteža i 2D teksturiranih slika zajedno s tekstom i iskazanim dimenzijama. Konačna slika je u obliku JPG fotografije koju koriste trgovci nekretninama. U usporedbi s 2D tlocrtima, 3D tlocrti su sveobuhvatniji.

3D renderirani tlocrt uključuje vrata, zidove, detalje poda, prozore i boje za svaku prostoriju. Također prikazuje različite dodatke i namještaj koji želimo prikazati. Za izradu ovih prikaza koristi se poseban softver koji pomaže u potpunom upoznavanju s dizajnom.

blog_3d_tlocrti2-1
Prednosti 3D renderiranja tlocrta
Točnost

3D tlocrti pokazali su se uvjerljivijim u odnosu na 2D prikaze jer obuhvaćaju potpuni prikaz prostora. Svaki potencijalni kupac može zamisliti korištenje prostora kroz nacrte i planove visoke rezolucije. Prije nego što gradnja uopće počne, klijent će znati kako će krajnji rezultat izgledati.

Vizualizacija

Svaki oglas bez odgovarajućeg tlocrta obično dobiva manje upita. Slike su korisne za prikaz rasporeda interijera i eksterijera kuće, ali 3D tlocrti omoguću vam dobivanje stvarnog dojma.

blog_3d_tlocrti3
Zaključak

Izrađeni tlocrt daje veći interes potencijalnom klijentu jer daje dodatni dojam vizualizacije projekta u koji ulaže. Na taj način kupci dobiju mnogo jasniju predstavu o volumenu i prostoru, mogu se poigravati teksturama, bojama i predmetima namještaja .

Imati vizualni plan pomaže u zadržavanju entuzijazma za vaš budući projekt. Tlocrt interijera daje poticaj vašem dizajnu i pomaže vašem poslovanju u povećanju broja vaših klijenata. Vaši će investitori moći procijeniti projekt iz svih kuteva i lako će tražiti ispravke bez ugrožavanja vremena i novca.

Kontaktirajte nas

Imate projekt o kojem biste željeli razgovarati? Pitate se koje će vam rješenje za 3D prikaz najviše odgovarati? Imate pitanje o tome kako radimo? Ostavite poruku ovdje – i javit ćemo se!    Ova je stranica zaštićena sa reCAPTCHA i primjenjuju se Googleova Pravila o privatnosti i Uvjeti pružanja usluge.