Što biste učinili kada biste saznali da je arhitektura puno kompliciranija nego što se čini? Zamislite da ste na odmoru i da istražujete nepoznati grad ili posjećujete svoje omiljeno kino. Čim uđemo u te građevine, naša se pažnja – kao kod željnog turista – okreće prema monumentalnim modernim strukturama; od općenitog dojma koji budi građevina pa sve do najkompleksnijih detalja! Ali čekajte… Možda ipak neće biti tako teško jer je stvaranje arhitektonskih remek-djela postalo mnogo jednostavnije nego ikada prije s današnjom tehnologijom.

Arhitektonska 3D vizualizacija pravo je otkriće ne samo za arhitekte i investitore već i za obične ljude koji žele izgraditi ili renovirati svoje domove. U ovom članku ćemo vam pokazati prednosti i detalje 3D vizualizacije eksterijera. 

Što su 3D vizualizacije eksterijera?

Vanjska 3D vizualizacija najvažniji je čimbenik arhitektonske vizualizacije. Pruža fotorealistične, impresivne 3D prikaze koji se mogu koristiti za prezentaciju svih vanjskih prostora koji ga uključuju – stambene kuće ili poslovni objekti kao što su hoteli i uredski kompleksi, ali i mnogo više od toga! 

Upotreba 3D vizualizacija eksterijera najobjektivnija je metoda prikaza budućnosti arhitektonskog rada. Skice i crteži nisu dovoljno detaljni da bi kupci shvatili što točno kupuju. Profesionalni renderi eksterijera pružaju rješenje za ovaj problem, olakšavajući proces izgradnje. 

Vanjski prikazi pomažu arhitektima da izbjegnu pogreške u dizajnu i nesporazume s klijentima. Zgrada se može vizualizirati iz svih vidljivih kutova. Svaki element eksterijera može se pažljivo i temeljito analizirati. Lako je napraviti bilo kakve promjene ili ispraviti greške u dizajnu tijekom razvoja.

3d vizualizacija eksterijera obiteljske kuće
Vanjski 3D prikaz u projektiranju i gradnji zgrada

Izgradnja arhitektonskog objekta složen je i dugotrajan proces. 3D modeliranje je jedna od njegovih prvih faza. Crteži, nacrti, fotografije, planovi ili skice koriste se kao izvori za izradu 3D modela zgrada. Pohranjuju se i koriste do kraja procesa izgradnje. Ovaj proces značajna je prednost za arhitekte jer im je sada puno lakše kontrolirati napredak i unositi potrebne promjene.

Digitalni model je datoteka koja sadrži sve informacije o strukturi i njezinim komponentama, kao što su dizajn, materijali, instalacije, ventilacijski sustavi itd. 

3D modeli kuća eliminirali su potrebu da se građevinski radnici u svom poslu oslanjaju na papirnate dokumente i nacrte. Postupak je daleko uznapredovao. 

3d vizualizacija kuća u nizu
Zaključak

Projektiranje kuće je emotivan i uzbudljiv proces, ali ponekad arhitektima ili onima kojima povjeravate izgradnju može biti teško izgraditi dom vaših snova. Usluge vanjskih 3D vizualizacija pomažu u rješavanju ovih problema omogućujući klijentima uvid u to kako će njihov gotov projekt izgledati prije početka izgradnje!

Kontaktirajte nas

Imate projekt o kojem biste željeli razgovarati? Pitate se koje će vam rješenje za 3D prikaz najviše odgovarati? Imate pitanje o tome kako radimo? Ostavite poruku ovdje – i javit ćemo se!    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.