3D renderiranje brzo postaje popularno u industriji dizajna, i sve to iz dobrih razloga. Postaje prvi izbor za arhitekte, dizajnere i programere nekretnina kada prezentiraju budući projekt ili predaju renoviranje na odobrenje. Računalni softver generira trodimenzionalnu sliku najbolji je način za oživotvorenje ideja. Navedeno je mnogo razloga zbog kojih biste trebali koristiti 3D renderiranje, ali je mudar izbor imati osnovno razumijevanje o tome što je 3D renderiranje i kako upravljamo postupkom renderiranja prije nego što ga stvarno koristite. Danas će ovaj članak predstaviti ključne čimbenike 3D renderiranja.

3d 360 Virtualna šetnja poslovnog objekta

3D renderiranje, kao jedna od brzorastućih tehnologija, prednjačilo je u području dizajna. Pojam 3D renderiranje je proces stvaranja nepokretne slike na temelju trodimenzionalnih podataka pohranjenih u računalu. Preko računala možemo dodati savršenu sjenu, rasvjetu, vegetaciju, teksturu kao i namještaj koji se redovito koristi ili izrađuje po narudžbi. Ako postoje greške ili nezadovoljstvo dizajnom, možemo lako prilagoditi i zamijeniti stavke i prikazati ih u ažuriranom nacrtu. Nadalje, 3D renderiranje se obično koristi, kao što su časopisi, jumbo plakati, digitalni mediji ili TV, u osnovi ih možete vidjeti na dnevnoj bazi.

Općenito, proizvodnja 3D renderiranja uključuje tri dijela: modeliranje, renderiranje i post-work te konačnu isporuku.

3d vizualizacija eksterijera poslovne zgrade

Informacije za proizvodnju

Koje je informacije klijent pružio važne za procjenu projekta. Ako možete dati potpuni 3D model sa svim detaljima i materijalom unutra, to bi bila velika pomoć za 3D stručnjake da naprave model. Ali ako ne možete dati model, CAD, elevacije, tlocrt ili čak ručni crtež bit će prihvatljivi. Osim modela, odabir pravog kuta za vaš projekt je ključan. Na primjer, pogled iz zraka koji shvaća veliku sliku zgrade prikazuje raspored, okolni kontekst ili naglasak dizajna u najvećoj mogućoj mjeri. Ne zaboravite označiti kut na modelu. Ako nemate idealne kutove, Format 3D će vam preporučiti nekoliko kutova za provjeru.

 

Što se tiče uređenja interijera, neki klijenti mogu zahtijevati namještaj ili pribor po mjeri. U tom slučaju klijenti moraju dostaviti referentne slike visoke rezolucije i navesti sav namještaj koji je trebao biti izrađen po mjeri. Profesionalna 3D tvrtka kao što je Format 3D može se lako nositi s ovakvim zadatkom. Bez obzira na vrstu projekta, pružanje jasnih i razumljivih informacija temelj je za jamčenje jednostavnijeg početka.

3d vizualizacija interijera stana
Proces renderiranja

Kako su sve datoteke sređene, nacrt modeliranja će biti poslan na provjeru. Kao što ime govori, ovo je ranija faza proizvodnje. Nacrt predstavlja prostor bez ikakvog materijala ili teksture, koji služi samo za provjeru kuta i modela, identificiranje mjesta ili kutova sunca. Ako se radi o interijeru, tada ćete dobiti nacrt u sivim tonovima koji prikazuje sobu s rasporedom i namještajem. Za razliku od vanjskog prikaza, to je bezbojna slika za provjeru jesu li dimenzije i položaj prozora, vrata i stropa točni. Obično su potrebna 2-3 kruga da se potvrdi kut i model.

Nakon potvrde modela, ide se naprijed na renderiranje i post-work. Ova faza uključuje dodavanje teksture, kao i postavljanje sunčeve svjetlosti i sjene koje dolaze iz umjetnih izvora u zgradu. Osvjetljenje je ključno za renderiranje. Različita raspoloženja i osvjetljenja donose različite osjećaje. Neki bi mogli odabrati meku rasvjetu kako bi poboljšali toplinu i udobnost, dok drugi mogu odabrati jako svjetlo kako bi stvorili moderan dom. Osim toga, postoje mnoge mogućnosti za opcije raspoloženja, kao što su kišni dan, vrući ljetni dan ili prohladna zima, itd… Najbolja stvar kod 3D renderiranja je to što možete s lakoćom promijeniti vrijeme pomoću računala. 3D renderiranje razbija lance koji sputavaju vašu kreativnost.

Nakon što se potvrdi raspoloženje i osvjetljenje, sljedeći korak je slikanje boja u sliku. Ono što vidimo u ranijoj fazi je bez puno detalja, ali sada će tkanina i boja biti jasno predstavljeni na slici. Plava zidna obloga, blijedožuta tekstura tkanine ili baršunasti jastuk, u suštini sve je sada oživjelo. Uz pomoć računala može se savršeno pratiti tekstura i boja. Kako bi se dodatno povećala stvarnost, također će se pozabaviti krajolikom, pratnjom ili automobilima. U ovoj fazi moguće je podesiti kontrast, svjetlinu i druge efekte prije konačne isporuke. Nakon prilagodbe, zamjene i modifikacije, blizu smo finaliziranja točnih foto realnih vizuala koji precizno odražavaju svaki detalj arhitekture ili dizajna interijera. Fotorealistično 3D renderiranje zahtijeva više truda i vještina nego što smo očekivali.

Dvostruka provjera i komunikacija

Tijekom svake izmjene i ažuriranja, 3D dizajneri u Format 3D-u dvaput će provjeriti sliku jesu li svi detalji dobro adresirani, dodajući završnu obradu slike. Kada naši projekt menadžeri dobiju 3D prikaz, provjerit će komentare prije nego što pošalju nacrt klijentima. Ako postoje bilo kakve nejasnoće ili dvosmisleni komentari, naši projekt menadžeri će odmah komunicirati s klijentima. Ovaj standard provjere uvelike izbjegava ponovljene komentare i nepotrebne pogreške. Dakle, uvelike poboljšati zadovoljstvo klijenata.

Sve strane uključene u proces trebaju izgraditi povjerenje jedna u drugu. Međusobno povjerenje i podrška ključni su čimbenici za uspostavljanje dugoročne veze. Mi u Format 3D-u cijenimo svaki komentar i povratnu informaciju klijenata.

Zaključak

Jednom riječju, gore su navedeni značajni čimbenici za upravljanje procesom renderiranja  i stvaranje impresivnih 3D vizualizacija. Nadamo se da sada možete imati jasnu ideju. Format 3D nastoji biti na čelu 3D arhitektonske vizualizacije i pomoći arhitektima diljem svijeta da potaknu svoje kreativno razmišljanje i ostvare svoje snove. Ako imate bilo kakvih pitanja ili nedoumica oko 3D renderiranja, slobodno nas kontaktirajte.

Saznajte više
o cijenama naših usluga    Ova je stranica zaštićena sa reCAPTCHA i primjenjuju se Googleova Pravila o privatnosti i Uvjeti pružanja usluge.

    Kontaktirajte nas

    Imate projekt o kojem biste željeli razgovarati? Pitate se koje će vam rješenje za 3D prikaz najviše odgovarati? Imate pitanje o tome kako radimo? Ostavite poruku ovdje – i javit ćemo se!      Ova je stranica zaštićena sa reCAPTCHA i primjenjuju se Googleova Pravila o privatnosti i Uvjeti pružanja usluge.