Kao iskusan studio za arhitektonsku vizualizaciju, željeli bismo odgovoriti na najbitnija i najčešće postavljana pitanja ovog izvješća. Posljedično, moramo olakšati dizajnerima da shvate da je outsourcing 3D proizvodnja učinkovita, jednostavna i sigurna tehnika. Dakle, želite li trenutne odgovore na svoja pitanja? Zatim nastavite čitati!

Većina arhitekata koristi računalno generirane slike (3D) za prikaz radova klijentima, sudjelovanje na natječajima i promicanje svojih ideja. U isto vrijeme, većina njih bi se složila da je rad s profesionalnom tvrtkom za 3D vizualizaciju najjednostavniji, ali najučinkovitiji pristup za dobivanje visokokvalitetnih i najboljih 3D vizuala. Prilagodba na novu proceduru može se činiti izazovnom za ljude koji prvi put razmišljaju o outsourcingu usluga 3D produkcije. Arhitekti koji nikada prije nisu radili nešto poput ovoga imat će mnogo dvojbi i pitanja o zadacima 3D vizualizacije arhitekture. Bit će znatiželjni znati što mogu očekivati od rada s CGI builderom i hoće li pristup donijeti neke pozitivne rezultate ili ne.

Što mi je potrebno za početak rada na projektu 3D vizualizacije?

Dok pokrećete projekt arhitektonske vizualizacije, najprije morate stupiti u kontakt s 3D studijom i poslati brief. On mora sadržavati jasno objašnjenje specifične operacije zajedno s nekoliko referenci. Elevacije, tlocrti, zbirke predmeta, slabe reference, namještaj, pozadinske grafike, dekor, itd. su među njima. Ako imate CAD model svoje zgrade izrađen u Revitu, SketchUpu, ArchiCAD-u, AutoCAD-u ili nekom sličnom programu, ne zaboravite ga također priložiti. Budući da 3D umjetnici neće zahtijevati rekreaciju objekta od nule, trošak projekta bit će značajno smanjen.

Je li moguće odmah dobiti 3D rendere?

Odgovor je da, svakako! Ali to će za vas biti dodatni trošak. Vrijedi napomenuti da svaka tvrtka za 3D arhitektonsku vizualizaciju ima standardno vrijeme obrade za svoje cjelokupne projektne zadatke. Kada kupac zatraži slike brže, na njima će morati raditi više 3D profesionalaca nego inače.  Oni također mogu zahtijevati dulje radno vrijeme kako bi brzo isporučili najbolje i visokokvalitetne 3D dizajne. Posljedično, ukupni trošak takve vrste posla u ovim okolnostima gotovo će sigurno biti nešto značajniji nego što bi bio da nema žurbe.

Kako mogu zaštititi svoje projektne podatke dok 3D vizualizaciju outsourcing?

Podnošenjem ugovora o neotkrivanju podataka sa svim studijima za 3D modeliranje. Profesionalne tvrtke obično su svjesne zabrinutosti arhitekata u vezi sa sigurnošću osjetljivih podataka. Slijedom toga, dobro poznati studiji su standardna praksa za potpisivanje ugovora sa svojim klijentima prije pokretanja većine projekata 3D arhitektonske vizualizacije. Na taj način stručnjaci za dizajn mogu biti sigurni da će sve dostavljene informacije u vezi s projektom biti sigurne i zaštićene. 

3D vizualizacija City Island, Zagreb, Hrvatska
Kako mogu zadržati kontrolu nad poslom nakon što je 3D dizajn predan?

Najuspješnije tvrtke za arhitektonsku vizualizaciju koriste CRM rješenja za upravljanje svojim projektima i ostaju u kontaktu s kupcima. To su online alati koji arhitektima omogućuju koordinaciju i komunikaciju s projektnim grupama, provjeru prednosti posrednika, preuzimanje i učitavanje papira, dovršavanje plaćanja i praćenje povijesti plaćanja, između ostalog. 

Također, 3D umjetnici dostavljaju međurezultate za tijek procjene kupaca u nizu revizionih krugova. Graditelj može procijeniti napredak projekta u svakoj fazi, ponuditi vrijedne komentare i zatražite promjene prema potrebi. Na taj način mogu steći kontrolu nad svojim poslovima.

Koje bih vrste vizualnog sadržaja mogao dobiti?

Trenutno postoji mnogo različitih vrsta 3D razvoja koje dizajnerima omogućuju izradu širokog raspona slika. Nadalje, korištenje statičnih slika prema dinamičkoj ili animiranoj grafiki može značajno poboljšati konceptualnu prezentaciju ili reklamnu kampanju.

Je li moguće imati 3D vizualizaciju za nekoliko iterakcija dizajna?

Da naravno! Arhitekti se mogu odlučiti za kompletan tim profesionalnih 3D modelera i vizualizatora koji rade na različitim revizijama dizajna u isto vrijeme u svojoj klasi projekata 3D arhitektonske vizualizacije. U konačnici, osoba može steći 3D viziju brojnih varijacija koncepta u točno sličnom vremenu koliko je potrebno za izgradnju imidža koristeći tradicionalne metode. A voditelji projekta koji ocjenjuju rad grupe pobrinut će se da kvaliteta i “moda” ostanu dosljedni.

Je li moguće prikazati moj koncept zgrade u različito doba dana?

Vi svakako možete. Kada tim stručnjaka za 3D arhitektonsku vizualizaciju izradi 3D model vaše planirane gradnje, on bi mogao biti prikazan na drugačiji način. Na primjer, mogu postojati dvije postavke, tj. postavke dnevnog svjetla i noćne postavke. Osim toga, sposobnost prikazivanja zgrada u različito doba dana nije jedini vrijedan resurs koji bi inicijative za 3D proizvodnju mogle ponuditi. Oni također mogu nositi svoje teorije demonstrirane u različitim godišnjim dobima i vremenskim obrascima. Stručnjaci za dizajn tada mogu odabrati najidealnije i najatraktivnije konfiguracije za isticanje prednosti rasporeda na najučinkovitiji način. Alternativno, kupcima mogu prikazati različite opcije kako bi im ponudili puno više vizualnog konteksta.

Ovo je sedam najvažnijih pitanja koja ljudi često postavljaju dok razmišljaju o outsourcingu projekata 3D arhitektonske vizualizacije. Vjerujemo da će naši odgovori pomoći mnogim profesionalcima u usvajanju jednostavnosti i učinkovitosti delegiranja izrade 3D tehničkim studijima. Možemo s povjerenjem tvrditi da će arhitekt uštedjeti posao i vrijeme prepuštajući se izradi visokokvalitetnih 3D prikaza.

Saznajte više
o cijenama naših usluga    Ova je stranica zaštićena sa reCAPTCHA i primjenjuju se Googleova Pravila o privatnosti i Uvjeti pružanja usluge.

    Kontaktirajte nas

    Imate projekt o kojem biste željeli razgovarati? Pitate se koje će vam rješenje za 3D prikaz najviše odgovarati? Imate pitanje o tome kako radimo? Ostavite poruku ovdje – i javit ćemo se!      Ova je stranica zaštićena sa reCAPTCHA i primjenjuju se Googleova Pravila o privatnosti i Uvjeti pružanja usluge.