Općenito o virtualnim šetnjama

Virtualna šetnja definirana je kao skup panoramskih slika koje se reproduciraju u nizu kako bi se dobilo što vjerniji doživljaj prostora. Zvuk, tekstualni sadržaj, tlocrti, razne multimedijalne ekstenzije koriste se za postizanje što realističnijeg dojma. Virtualne šetnje mogu biti kompatibilne s naočalama za virtualnu stvarnost, poput Oculusa.

Za izradu 3D virtualnih šetnji na raspolaganju vam je više različitih metoda. Glavna svrha takvih virtualnih šetnji je poboljšanje korisničkog iskustva i prikazivanje prostora iz različitih kuteva. Dajući širi pogled na prostor, virtualne šetnje su vrlo fleksibilan alat i mogu se mijenjati prema zahtjevima korisnika.

Industrije koje se oslanjaju na virtualne šetnje
Nekretnine

Virtualne šetnje omogućuju klijentima detaljan pregled prostora bez fizičkog posjeta. Štede vrijeme jer smanjuju potrebu za fizičkim obilaskom nekrenine, a interaktivne virtualne šetnje mogu pomoći potencijalnom kupcu u odlučivanju o kupnji. Virtualne šetnje omogućuje tvrtkama koje posluju s nekretninama predstavljanje mogućih prednosti i nedostataka kupcima.

Turizam

Uobičajeno je da turisti upoznaju mjesto prije nego što potroše tisuće eura u njegovom posjetu. Kroz virtualne šetnje putnici upoznaju lokalne hotele, istaknute turističke atrakcije i poznate restorane u pojedinom gradu. Često su ove šetnje opremljene s info točkama koje pružaju dodatne informacije turistima.

Obrazovne ustanove

Čak i najprestižnije obrazovne institucije poput Harvarda i Stanforda nude virtualne šetnje. Privatne škole i sveučilišta oslanjaju se na virtualne šetnje kako bi učenici i roditelji doznali više o kampusu. Kroz ove obilaske mogu provjeriti učionice, knjižnicu i druge sadržaje koje osigurava školska uprava.

Prednosti virtualnih šetnji
Povećana vidljivost

Virtualne šetnje su vrlo atraktivne i zanimljive! Zato ih većina potencijalnih kupaca voli vidjeti prije donošenja odluke. Prilikom kupnje nove nekretnine, virtualna šetnja može vam dati detaljne informacije koje su dovoljne za odabir. Korištenjem interaktivnih virtualnih šetnji, vi ste uvijek dostupni i vidljiviji klijentima.

Sloboda i fleksibilnost

Kroz virtualne šetnje imate više slobode i fleksibilnosti. Nema potrebe za zakazivanjem sastanka i izdvajanjem vremena iz svog rasporeda da biste stvarno posjetili mjesto. Kad god imate vremena možete putem interneta napraviti obilazak.

Ušteda

Bez dogovaranja sastanka, sve što trebate učiniti je postaviti virtualnu šetnju nekretninom na internet. Ako imate pristup pametnom telefonu ili računalu s internetskom vezom, ukupni trošak virtualnog putovanja bit će daleko manji od bilo kojeg fizičkog putovanja.

Zaključak

Ključ za stvaranje dobre virtualne šetnje je kroz integraciju različitih vrsta podataka. To je takav marketinški alat koji može točno prikazati vaš prostor i povoljno utjecati na samu prodaju. 3D virtualne šetnje su korisne za tvrtke koje trebaju rast i žele izgraditi povjerenje s potencijalnim klijentima.

Kontaktirajte nas

Imate projekt o kojem biste željeli razgovarati? Pitate se koje će vam rješenje za 3D prikaz najviše odgovarati? Imate pitanje o tome kako radimo? Ostavite poruku ovdje – i javit ćemo se!    Ova je stranica zaštićena sa reCAPTCHA i primjenjuju se Googleova Pravila o privatnosti i Uvjeti pružanja usluge.