Ove godine uz ostale zajedničke projekte, radili smo također i projekt proširenja proizvodnog pogona velike domaće tvrtke KFK koji je obuhvaćao izradu prezentacijskog video sadržaja s integriranom 3D animacijom.

Postojeći proizvodni pogon broji 40 000 m2 površine pod krovom, a budući će proširiti njegovu površinu na više od 100 000 m2.

Za potrebe projekta napravili smo dvojezičnu video prezentaciju koja je u prvom dijelu prikazala specifičnosti i povijest KFK, njegove segmente i procese proizvodnje. A u drugom dijelu videa kroz animaciju korištenjem Twinmotionu-a oživjeli smo njegove komponente. Prikazali smo prošireni pogon, laboratorijski centar, novi centar za logistiku, hotel za zaposlenike ali isto tako i sadržaje za povećanje kvalitete boravka zaposlenika u samom kompleksu.

U ovom projektu koristili smo znanje animiranja i postavljanje velike i zahtjevne scene u Twinmotionu, a sama montaža sadržaja odrađena je u alatima za video montažu, konkretno u Final Cut Pro softveru. Kreirana prezentacija olakšava našem klijentu  predstavljanje projekta proširenja i njegov utjecaj na gospodarstvo i ekologiju. U nastavku vam želimo predstaviti kako smo pristupili ovome zadatku, u kojim fazama i sa kojim programima smo radili, te kakav je bio i kako je izgledao sam proces.

Prikaz postupka 3d modeliranja u SketchUp pro softveru

Započeli smo ovaj zadatak modeliranjem u Sketch Up Pro programu. To je uključivalo prilagodbe svih materijala, uvoz objekata, pratećih sadržaja (kolektori, HVAC sustava, horizontalne cestovne signalizacije, ograde,…)

Postupak izrade renderskih prikaza u Twinmotionu

Sljedeći korak bio je postupak izrade renderskih prikaza u Twinmotionu, uključujući fotografije i animacijske isječke.

U ovoj fazi dodana je vegetacija, sve teksture, dodatni sadržaji, efekti, kretnje kamere i slično. Također ovdje su dodani i ljudi, prijevozna sredstva, te mehanizacija pogona.

U ovom koraku postavljen je objekt na točnu geolokaciju, kako bismo dobili točnu insolaciju. Završno su određeni kadrovi, kako za rendere, tako i za videoisječke.

Nakon što smo dobili sve potrebno u ovoj fazi korišten je Lumion sa „green screen” pozadinom, kako bi se u sljedećoj fazi mogao izolirati objekt od okoline, te se smjestiti na točnoj poziciji ovisno o stvarnom stanju.

Zaključak

3D animacija idealan je alat za “oživljavanje” vaših projekata. U njenoj realizaciji moguće je koristiti brojne softvere koji vrlo često diktiraju rokove izrade, kao i sami budžet. Twinmotion se pokazao kao jedan dobar kompromis između vremena potrebnog za realizaciju i cijene koštanja. Naravno, postoje i drugi alati kojima je moguće dobiti fotorealnije rezultate, ali u nekim projektima gdje je još sve uvijek u fazi koncepta i ideje, Twinmotion predstavlja idealno rješenje.

Kontaktirajte nas

Imate projekt o kojem biste željeli razgovarati? Pitate se koje će vam rješenje za 3D prikaz najviše odgovarati? Imate pitanje o tome kako radimo? Ostavite poruku ovdje – i javit ćemo se!    Ova je stranica zaštićena sa reCAPTCHA i primjenjuju se Googleova Pravila o privatnosti i Uvjeti pružanja usluge.